Obisk s turističnim vodnikom

Zvedavi turist od vodnika ima korist.

Mesto s turističnim vodnikom

Si želite poglobljen sprehod po Stari Savi? Vas zanima preteklost Spominskega parka na Jesenicah in botanične podrobnosti, ki jih skriva? Greste na sprehod po spominih starih Jesenic z nami?

Če si želite raziskati Jesenice drugače, jih videti skozi oči domačinov ali preteklih zgodb, izvedeti zanimive anekdote in podrobnosti ter odkrivati skrite kotičke, si lahko rezervirate voden ogled z lokalnim turističnim vodnikom.

Pokličite TIC Jesenice +386 4 586 3178 ali pišite nam na .

Še tako kratek postanek na Jesenicah ponudi obilico navdihujočih zgodb! Izbrani sprehod vodi po najpomembnejših mestnih posebnostih, vključuje mestno kulinariko in ponuja odcepe v zeleno okolico. Ko se podate na sprehod, se iz obiskovalca spremenite v raziskovalca pravega značaja mesta! 

Od železniške postaje se boste sprehodili do Čufarjevega trga, ki ostaja družabni center Jesenic in ga obdaja kar nekaj izjemno zanimivih stavb: Gimnazija Jesenice, Gledališče Toneta Čufarja, Kino Železar in nedaleč stran TVD Partizan Jesenice.

Od tu vas bo pot v hladu kostanjevega drevoreda vodila do treh markantnih točk Jesenic in sicer kipa železarja-martinarja, Upravne enote Jesenice in stavbe Občine Jesenice – slednji dve navdušujeta z arhitekturo in zgodovino. Nato se boste odpravili v muzejsko območje Stara Sava, eno najbolje ohranjenih fužinarskih kompleksov v Evropi. Vedoželjne vabimo na ogled Muzeja delavske kulture. Ob obisku priporočamo pokušino pristne domače ječmenove kave.

Le streljaj proč je znameniti Hermanov most, sprehod po njem pa nas pripelje v Kurjo vas, kjer je odraščalo največ priznanih hokejistov v tedanji skupni državi. Sledi ogled Športnega parka Podmežakla, nato pa se boste skozi navijaški podhod odpravili mimo gostišča Ejga, kjer kulinarično zgodbo soustvarjata smučarka Alenka Dovžan in hokejist Edvin Karahodžić.